VARNING! Kansliga bilder!!!

Hej!

Det har blivit lite samre uppdatering harifran. Men internet har nere, eller framforallt deras datorer har i Kambodja skojar man inte om! Sa man orkar liksom inte sitta har sa lange!

Igar bytade vi hotell, till OKAY Guesthouse. Och natten var verkligen hemsk. Det var varre att sova har, an i en bungalow som var oppen. Vi gick och lade oss runt 23 tiden, det lat som det kryllade av insekter pa toaletten, men det enda som fanns dar var nagra sma ackliga myror. Sen vid midnatt sa borja flakten ga saktare och saktare, vi trodde att den gatt sonder, men da blir det stromavbrott och alla i korridoren blir smatt oroliga. Sen efter en stund startas allt igen och vi forsokte somna om, da blir det stromavbrott igen! Sen imorse nar jag skulle duscha var dar inget vatten! :P Men det ar ju sadant som man maste fa uppleva nar man backpackar!!

Idag gick vi upp ratt tidigt for att aka till Killings field. Det var faktiskt en ratt jobbig upplevelse. Har man varit pa ett koncentrationslager i t.ex. Tyskland, sa vet man ungefar hur det kandes att vara dar. Vi gick runder och kollade pa dem olika massgravarna, dar det fanns olika gravar for t.ex. Kvinnar och barn, Offer utan huvud, Man och liknande. Det ar valdigt lustigt att man inte last om detta i skolan, da det kanns mer "nutid" an t.ex. Andra Varldskriget. Detta hande ju for omkring 30 ar sedan, alltsa for inte alls langesedan. Och detta kanns precis lika allvarligt och groteskt. Vill ni lasa mer om detta kan ni ga in har. Dem som blev offer for Pol Pot behovde ju inte ha en speciell religion eller bakgrund. Utan om man inte passade in inom hans normer, t.e.x hade glasogon sa fortjana man inte att leva.


1. Massgravar
2. Ett trad
3. Doskallar av ungdomar mellan 15-20 ar
4. Klader fran offrena.








Efter det besoket akte vi till var Tuol Sleng Genocide Museum som ocksa hade med Pol Pot att gora, har dodade han en massa elever pa en skola. Och det var riktigt jobbigt att ga inne i dem gamla sma cellerna dem bott i. Dem satt fast i sangarna och blev totalt torterade. Dem hade precis som dem hade i Sachenhausen palar, dar dem hangde fangarna med handerna bakbunda bakom ryggen och nar dem sen blivit medvetslosa, sa drankte dem ner dem i en tunna med vatten tills dem piggna till, sen fortsatte dem samma procedur tills dem dog.

Bara jag sitter och skriver detta blir jag illamaende. Men det ar sa jakla svart att forsta nar man inte sjalv varit dar, att inse hur sjuka vissa ar och vill utfora sanahar idiotiska saker. Om man ska besoka Kambodja, sa tycker jag verkligen att detta ar mer viktigt och intressant besok, an Angkor Wat. Men alla tycker vi ju olika! Om ni vill veta mer om Tuol Sleng Genocide Museum


1. Sang och deras verktyg
2. Flickor som blivit offer
3. En sorts lada som dem torterades i.
4. En teckning pa hur tortyren agde rum.




Om dem inte foljde dessa reglerna, dog dem nog en valdigt plagsam dod!






Kommentarer
Postat av: Tommy o Maggan

hej det var verkligen känsliga bilder ,man tar verkligen åt sig, men du har ju varit i Auscwits är det ungefär likadant eller hur upplevde du det? detta är ju bara för 30 år sen.Men det är fina bilder ni tagit man får se hur det var där. Ni har verkligen fått uppleva mycket under dessa dagar ni har varit iväg.Ni är duktiga på att skriva och sätta in bilder även om tagentbordet och datan är från 1200-talet. Allt är bra här hemma.Vi älskar dig.Mamma O Pappa

2009-01-28 @ 12:19:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0