KROATIEN DEL 1

Den 18 september 2013 ankom jag och min vän Sanna till Splitt, Kroatien! 
 
 
Vi åkte först buss till färjan och sedan tog vi färjan över till Hvar, en resa på ca 2h...
 
Väl på plats i Hvar, skulle vi bo på hvar palace hotel, ett hotell som låg mitt på torget. Så det var nära och bra när färjan lade till. 
 
Första kvällen lyxade vi till det och notan slutade på lite väl höga belopp ;) 
Men gott var det!! 
 
 
Hvar är verkligen fantastiskt! En väldigt romantisk ö, med mysiga restauranger! 
 
i hamnen trängs lyxyatcher med varandra och man står mest och glor... att det finns människor som har lika stora båtar som är typ 3 dubbel så stort som min lägenhet är svårt att förstå :) När dem dessutom har minst 2 anställda som servar dem, gör det ännu mer knasigt :P 
 
Detta var utsikten från hotell foajen. 
 
 
Det är svårt att inte bli helt kär, med denna fantastiska vy! 
 
Vi hade det bra där vi låg o stekte.. första dagen kom vi undan med att slippa betala för solstolarna.. men sen kostade det en liten peng, men det var värt att betala för att slippa ligga på klipporna! :) 
 
 
Vi stannade till på Hula Hula beach club varje kväll, efter stranden.. För en svalkande drink i solnedgången. OBS ETT MÅSTE! Även räkpastan var fantastisk där, förutom drinkarna! 
 
 
 
Redo för middag! 
 
 
GOOD MORGNING SUNSHINE! 
 
Dags för utflykt!! Vi bokade 3 cave tour via Atlas <klicka här>, vi fick ett väldigt bra bemötande, våran guide var fantastisk! 
Jag som är väldigt båträdd ljuger om jag säger att jag INTE var rädd, men han kunde verkligen köra båt och fick mig att känna lite mer lugnare när han styrde båten hit o dit upp o ner genom vågorna..
 
Vi stannade till vid en grotta, där vi egentligen skulle åkt in med båten, men med tanke på vågorna gick inte det, så gänget fick simma in.. fegis som jag är stannade jag i båten :) 
 
En annan grotta vi också stannade till vid :) 
 
En naturlig jacuzzi.. :) 
 
woop woopp! Efter mycket övertalning, stöttning och en fantastisk vän att luta sig mot, hoppade jag i det klara turkosa vattnet! Härligt! 
 
Vi stannade till vid en ö för att äta lunch, sola o bada lite innan vi åkte vidare! 
 
okej, dem andra solade medan vi tog massa bilder ;) 
 
Efter en stund fick vi tacka för oss, och åka vidare... 
 
 
 
 
 
 
fortsättning följer.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0