LONDON DEL 2

Efter maten tog vi tunnelbanan till King's Cross St. Pancras. Det är den stationen där Harry Potter "hoppar in i väggen" när han ska ta sig med tåget till skolan..(rätta mig om jag har fel, är inte ett så inbitet HPfan ännu) 

Sen traska vi vidare för ytterligare ett vätskestopp (OBS, mkt viktigt för att inte torka ut i värmen 😜). 

Vi åkte sen vidare till Oxford street, åt middag på en mysig italiensk restaurang. Ostria ambrosia italiana som ligger på James street. Mycket prisvärd och god mat! 
 
 
Dag 3:

 
Promenerade vi genom Hyde park bort till Kensington. Vi stannade till för frukost på Casa Brindisa och tog en Casa Box för £6, som innehöll en varm smörgås/crossiant, juice och en kaffe! Väldigt gott och sjukt billigt! Den restaurangen låg på Exhibition Rh. 
 
 
Efter frukosten ställde vi oss i den långa kön till The national history museum. Vilket kanske inte var så konstigt då det var gratis inträde. Men det rullade på bra, så det tog inte mer än 20-30 minuter max!
 
 
 
 
När vi kände oss klara där gick vi vidare till Science museum som låg i byggnade brevid. 
 


Vi fortsatte dagen med att åka tunnelbana från South Kensington....Till Notting hill! 
 


Hittade en mysig restaurang där vi vilade benen och njöt av solen! 
 
Det var sjukt fint i Notting hill, så det är verkligen ett tips att bara gå omkring o njuta av fina hus, träd och bilar! 
 


a m a z i n g 😍
 

Helt plötsligt befann vi oss på Portobello market..


Vet inte om det bara är på lördagar/söndagar?! 
 
 


Ååh vad jag gillar dem färgglada husen! 
 


Och lite tur hade vi att magnolia och körsbärsträden blommade! 🌸
 

På kvällen käkade vi middag här (ligger vid Regent St/ Hanover St)
 


Ett hyfsat billigt ställe men vi båda gick därifrån mätta och belåtna 😊
 
Sen var det dags att vinka adjö till London för den här gången! :) 

LONDON DEL 1Efter en mindre mysig flygtur landade vi på Heatrow, köpte T&R biljett till Heatrow express. Vi bodde i närheten av Paddington station, så när vi kommit fram med Heatrow express blev det en kort promenad på ca 10 minuter till hotellet. 
 Vårt rum var inte klart när vi kom så vi gick ut och käkade lunch. Men rummet var fortfarande inte klart när vi kom tillbaka så dem fixade ett rum till oss på 13 våningen, vilket passade oss utmärkt! (Vi skulle antagligen hamnat på 9:e våningen annars)
 
Efter lite skumpa på rummet och en stunds vila gick vi bort till Oxford street, en liten promenad på ca 20minuter. 
 
 
 
Vi stannade till och käkade pasta på en tvärgata till Oxford street. Efter det kände vi oss rätt nöjda, då det varit en liten jobbig landning så vi valde och gå tillbaka till hotellet. 
 
 

 
Dag två tog vi tunnelbanan till Westminister (ett oystercard på £15 kom man långt med)
 

 
 
 

 
Förevigade Big Ben och gick vidare längst Themsen. 
 

Solen kikade fram så vi stannade till på en uteservering i närheten av Millenium bridge (måste för Harry Potter fan tydligen 😉)  Tate modern ligger även i anslutning till bron, så vill man se konst ska man nog gå inom där. 

 
 


 

Vi gick vidare och hamnade tillslut vid Tower Bridge. Efter lite misslyckade selfies gick vi vidare tillbaka mot London Bridge, där det fanns en matmarknad med allt från varma mackor, pulled pork och till min stora glädje, pad Thai! 
 
Mycket trevligt och prisvärt för en snabblunch! RSS 2.0