Emelie 20 ar!

Igar var det ju Emelies fodelsedag, sa vi borjade dagen med en smirnoff ice/winecooler :D Sen softade vi pa stranden! Dock mest i skuggan! :DDet marks verkligen hur varmt det borjar bli, for man orkar knappt ligga i solen. Men sen pa kvallen gick vi till Vikingbar och forfestade lite mer! Efter det drog vi till Orkelljunga folket (dock ar inte alla darifran utan fran Halmstad, Kungsbacka & Linkoping men det ar lattare o saga orkelljunga :D ) som holl till pa The Ark Bar. Sen drog vi darifran till VIKINGBAR och den ena killen som jobbar dar blev sa glad av o se oss och lamnade direkt parmen med musik, sa vi kunde satta igang RONNY&RAGGE! :D Sen hann vi vara pa Green Mango i en halvtimme innan dem stangde. Sa vi bestamde oss for att ha efterfest i POOLEN! Sa vi begav oss hemat och ner i poolen. Men det var jobbigt, for vi var tvugna o viska hela tiden for man far bara bada mellan 9-19 :p Och viska nar man ar full ar i princip omojligt. haha. Nar jag sen skulle trippa hemat fragar jag Emelie efter nyckeln, men da sager hon att hon inte har den och att jag har den. Men icke, jag tog inte den. Sa vi borja fa smatt panik imed att det inte finns nagon vakt eller personal pa kvallen som kunde oppna till oss. Men som tur ar hade vi ju vara snalla killkompisar har pa hotellet som erbjod oss en sang! Sa vi slapp ligga ute pa gatan, haha!

Idag har vi sovit halva dagen, sen har vi solat&badat lite! =D Sa ikvall blir det nog att ta det lugnt, men vi kanske aker till ICE BAR som ligger har i narheten. -7* dar, sa det kan ju vara skont o langta lite hem till kylan! : ) Men vi far se vad som hander. Imorgon tankte vi iallafall Elefant Trekka, sa vi vill ju vara lite utvilade.

Hihi, kul o lasa allas kommentarer om att jag inte far ga med skorna har nere och att jag kommer vara mer bla an brun nar jag kommer hem. Jag lovar att inte anvanda skorna har nere, for dem passar inte direkt pa stranden och om man varit har nere och sett hur trottoarerna och vagarna ser ut, sa vill man absolut inte bara sana skor har! Sa jag vantar till den svenska varmen sa jag kan anvanda dem!

Ni far ha det sa bra!
 Grattis Fredde pa fodelsedagen! : )


Samui....

Hej sotnosar!


Hoppas allt ar bra! Med mig ar det bra, men bade jag o Emelie kanner av halsen och det beror nog pa flakten vi har pa rummet! Men vi klarar ju oss anda! :D

Dem senaste dagarna har vi slappat pa stranden, och festat lite grann! :D I tisdags traffade vi Uffe & Kerran och kakade pa Absolut Erik. Sen gick vi till Tollas bar. For er som inte har hort talas om dessa forut, sa ar det bekanta till mamma&pappa. Uffe&Kerstin traffade vi forsta gangen vi var pa Koh Samui, sedan dess har dem rest tillsammans med mamma&pappa. Tolla ar en gubbe (ursakta) :D som har en bar tillsammans med sin tjej Da i Lamai. Sa jag fick antligen traffa han o se vad det var for en filur!

Sen igar hyrde vi moppe och korde runt lite for att kolla laget. Vi stannade vid ett vattenfall, vagen dit var brant och svar att ga. Sa dar kommer klumpedunsen Emma och trillar saklart. Far skrapsar pa knaet, foten, armen o handen. Sa nu kan man tro att jag varit med i en moppeolycka. Men ikke. Sen korde vi langre upp pa berget till en enorm utsikt! Sen korde vi till Eriks och kakade planka och laste Aftonbladet. Dock fran den 22e, men battre an ingenting! :D

Pa kvallen var det fest och vi var pa VIKINGBAR, dar man kan valja musik med sjukt manga svenska artister. Sa vi lyssnade pa allt fran Magnus Uggla, till Lasse Winnerback o Ronny&Ragge :D Sa jag o Emelie var ju verkligen pepp! Sa nar vi sitter dar och festar kommer ett gang killar. Givetvis ar dem fran SKANE! Och fran Orkelljunga! Alexander & Christoffer Borjesson. Nagon som kanner igen dem?! ;) 

Idag nar vi hade badat i poolen sa skulle jag ga. Da halkar jag pa en stentrappa som var blot, sa jag slar i svanken. Sa nu ar jag nastan helt morbultad! :D Men det ar sant man far ta nar man ar har :D

Idag har vi slappat pa stranden sen har vi shoppat lite! Jag pajjade ju mina glasogon nar jag trillade, sa det blev ett par nya glajjor, DKNY apple parfym och sjukt snygga skor! : )

 

 


Snygga va? : )

 

Idag ska vi bara ta det jakligt lugnt. Sen imorgon ska vi fira Emelies 20 arsdag imorgon. Sa da blir det fest hela dagen! ;) 

 

Ta hand om er!

Puss&Kram

Emma


Koh Samui

hej.

Igar kom vi till koh samui! Vi befinner oss pa Chaweng beach och bor pa ett ratt schysst stalle med pool och varm/fesljummet vatten. Sa det ar ratt najs! Igar skulle vi egentligen ut och kolla laget har, men vi somnade vid sju och vaknade vid halv tolv och var inte alls sugna pa att piggna till for o festa. Sa vi sov till 10 imorse!

Jag ar helt forkyld nu och nasan rinner som satan. Det ar jattedrygt! Men jag ska absolut inte klaga! =D Har legat en stund pa stranden idag, men det var sa himla varmt. Sa vi satte oss har istallet. haha. Sen ska vi hyra moppe och jag tankte lamna in min kamera pa lagning! Sen ska jag fortsatta fota och lagga in bilder. Men det ar lite trakigt att lagga in Emelies bilder. :D Som ni anda kan se pa hennes sida! :)

Hoppas ni har det bra! Puss&Kram

"Snorklat"

Hej Hej! : )

Idag var jag och Emelie uppe i ottan! Eller nastan iallafall. For klockan 9 skulle vi bli hamtade med taxi till baten. For idag snorklade vi. Eller tja, Emelie snorklade och jag doppade knappt huvudet! Folk som kanner mig vet om att jag har en enorm HAJFOBI. Och det forsta stallet vi stannade pa hetter SHARK BAY. En tjej som snorklade dar hade en haj precis under sig. Sa dar vagra jag hoppa i. Men sen pa dem andra stallena hoppade jag i och bada lite. Sen tillsist vagade jag kolla ner och det var verkligen coolt. Men sa ar jag valdigt radd for djup ocksa. Aven om jag kan simma, sa ar det obehagligt. Sa jag holl mig intill stegen. Och nar jag tittade ner med cyklopet fick jag typ svindel, fast i vattnet! Men jag tyckte verkligen det var vart resan och det var coolt att se fiskarna och sa. Vattnet ar sa klart har, sa nar man sitter i baten kan man se botten pa vissa stallen. Alltsa korallreven : ) Det ar coolt att se 20-30m djupt!

Igar var det alltsa slappekvall for oss, sa vi skulle orka med dagen idag. For oss betyder slappe verkligen att man tar det sjukt chill. Vi softar pa Choppers som visar filmer klockan 19.00 och sen 21.00. Igar sag vi den nya Bond och Australia. Dock sa forstod vi inte riktigt sammanhanget i nagon av filmerna. Men jag ar faktiskt valdigt forvanad over att jag forstar engelskan sa bra pa film.

Ikvall ska vi nog festa lite, ett slags forval. (Det maste man gora pa varje stalle) Men det blir nog inte all-in utan lite mer lugnt an manga andra kvallar. Vi ska lamna Koh Tao imorgon och bege oss till Koh Samui. Sa det ar bara att pallra sig upp vid atta. Sa man hinner med taxin till baten! ;)

Blir daligt med bilder igen. Jag raka ju tappa kameran i sanden (KLANTARSLE!!) Sa nu brakar den som den gjorde innan. Dock tror jag att det ar nagot annat fel pa den. Men man vet aldrig. Sa nar vi kommer till Samui sa ska jag lamna in den pa lagning! :P

En liten halsning fran thailandaren som sitter o raggar har brevid:
ฟเ ฟสหาฟพ กรเ ททฟ อรสส กี สร ทรื พีฝ

Sug pa den du. haha
puss & kram




 


TRAFFA TIMBUKTU! :)

Goddagens!

Fy for vilken dag jag har haft idag! Vaknade upp vid tolv och allting var helt okej. Tills vi kom ner till "Brad Pitt" och jag borja ata. Magen sa bestamt nej! Och jag borja svettas som en gris. Sen borja jag ma valdigt illa sa jag la mig ner pa golvet med fotterna pa en stol. Det var verkligen inte langt ifran att jag svimmade. Men sen fick jag i mig lite mat iallafall och vi gick hemat och tog en resorb. Men det ar val lite battre nu.

Gardagen var kanon! Vi kollade forst pa film och sen gick vi hem och gjorde oss iordning. Darefter gick vi till baren dar killarna vi umgicks med i forgar jobbade och fick billiga buckets! Sa nar vi kande oss redo skulle vi ga till killarna fran smaland. Men pa vagen traffar vi Koffe (agaren av resdagboken.se) sa vi borja prata med han och bjod han pa buckets. Da kommer Tingsek och Jens ut. Dem som spelade i sondes. Sa vi snackade med dem och dem visade sina nya tatueringar dem precis gjort! Efter en stunds tjot med dem kommer mannen myten och legenden (kanske lite overdrivet) men sjalvaste TIMBUKTU och och borjar prata med oss! Och vi bjod dem pa buckets ;) Sen gick vi med in till studion dar timbuktu skulle tatuera och tittade lite.. Sa nu har han en tatuering pa brostet som det star NU. Emelie sa att han ville tatuera det, for allting hande ju nu och man ska leva i nuet typ. Sa gissa vilka som nastan dansade dar ifran av lycka! Det ar inte manga som forst bjudit dem pa sprit och sen fatt se tatueringen forst av alla :D

Sen umgicks vi med smallanningarna..Och kvallen avslutades runt ett halv tva for min del! :) Men absolut en grym kvall!! :D Ikvall ska vi forsoka gora favorit i repris! :)

 


SOL SOL SOL! :D

Hej sota manniskor! :)

Hoppas allt ar bra med er! For har ar allt prima! Vi vaknade av att det sporegna, men sen somna vi om igen, sa vakna vid runt tolv och det var lite molnigt men anda badvader! Sa idag har vi inte hunnit med sa mycket mer an o ligga pa stranden och atit saklart! Vi har hittat ett stalle har som vi brukar ata var frukost pa. Thaifood heter det och killen som jobbar dar snackar med oss om allt mojligt. Men varkens jag eller Emelie forstar vad han sager, men vi nickar o haller med. Sen nar han har gatt tittar vi fragande pa varandra. Vet du vad han sa? Nae, gjorde du.. Nae! haha sa skrattar vi :D

Vi kollade pa Benjamin Button igar och den var faktiskt valdigt bra. Men textningen var total katastrof. Men vi forstod ju iallafall :) Och ikvall ska vi titta pa film vid 19 tiden, sen ska vi forfesta med smalanningarna och sen far vi se vart vi hamnar! Jag ar sjukt pepp idag iallafall! : )

Ni som oroar er for att vi dricker for mycket har nere, va lugna! For vi tanker pa kroppen pa andra satt! Vi gar tillexempel inte upp forrens mellan 12-16 har nere. Sa vi ar ju inte i solen nar den ar som starkast! ;) Bra va? :)

Ta hand om er, puss&kram

TIMBUKTU PA KOH TAO!

Hej Hej!

Igar var det ju antligen dags for Timbuktu att spela har pa Koh Tao och speningen var helt okej! Kanske en aning kort. Kvallen borjade iallafall jakligt bra, vi forfestade med killarna fran Smaland som vi traffade forsta kvallen. Sen kom det dit ytterligare nagra personer fran Markaryd! Det var ratt coolt for den ena killen jobbade pa VVS teamet i Hassleholm och dem sammarbetar HSB ganska mycket med, sa vi kanske kommer stota ihop i lilla Hasslehala! ;)

Men iallafall, kvallen var trevlig och vi traffade sjukt mycket svenskar.. Lite for mycket! Dem hade ju satt in extra batar fran Koh Samui och Koh pangan. Sen traffade vi ju aven John och Jonas men det var inget overdrivet kul mote. Men det kanns skont o veta att det ar jag och Emelie som fortsatter resandet och senare moter vi upp Kim & Robin. Sa ja, Emelie och Lina. For tillfallet reser bara jag och Emelie och vi har det valdigt bra tillsammans! : )

Annars har det val inte hant nagot har sedan sist. Vi har slappat pa stranden, och festade igar. Ikvall tankte vi kora pa ett liknande spar ;) Vi far ju inte gora vara foraldrar besvikna, hahah! ;)

Det ar nagot lustigt med denna on. Nastintill alla gar med bandage och skrubbsar pa armar och ben. Och nu nar jag satte mig har pa internet cafet sa var det en gubbe som trillade med sin moped och nar han reste sig upp sa var hans huvud fyllt med blod! Usch! Men jag tror det gick ganska bra for han. Jag sag att det var massa som sprang fram till han. Men antagligen ar alla en aning berusade, sa det ar kanske inte sa lustigt om dem crashar!

Ni far ha det sa bra, puss & kram

VIETNAM - mekongfloden & Cu Chi tunnlarna!

Har varit ratt dalig pa att lagga in bilder och berattat om allt vi var med om i Vietnam. Sa det kommer bli en liten snabb summering nu!

Emelie & Jag akte ju en liten tur med cykeltaxi. Dock forsokte dem blasa oss pa 900.000 Dong som ar 450:-


Fruktberg i massor! : )


Kryddor! : )


Acklig orm man fick ha runt halsen om man ville, men jag sprang ganska sa langt ivag fran den!!


Det ar svart att fanga kanslan pa en bild, men det var valdigt fint & mysigt att aka pa Mekongfloden!


Ser mer ut som ett ko oga an en frukt!! :P


Vi besokte aven en fabrik dar handikappade arbetade med fat, skalar, tavlor m.m och dekorerade och bildade monster med aggskal!


Sahar blir dem fardiga resultaten!





Stridsvagn som varit med under kriget mellan Amerika & Vietnam


Ser jag inte sjukt nojd ut med min AK47a? :) Jag kan saga att jag var lycklig!


Sma smala tunnlar gick vi i.. Eller snarare krop..


Ser helt sjuk ut! Men det var jakligt jobbigt och sen lite laskigt ocksa! ;)



Vietnam & Koh Tao

Hej kara manniskor! :) Forlat for valdigt dalig uppdatering! Men nu ar vi tillbaka i Thailand sa nu ska ni fa lite bilder och liknande! :P

Dem tva sista kvallarna i Vietnam tillbringade vi med Goteborgarna! Forsta kvallen var ute och gjorde staden osaker! Eller tja, det var vissa som var varre och vi tror att nagon blev skjuten pa ett utestalle vi var pa. Men vi ar inte helt sakra!! Men vi tror och sager att sa var fallet. (Lite action vill vi ju vara med om) :) Och vi prata med en tjej, hon sa att polisen inte kom om det var ett vanligt brak. Sa alltsa maste det har varit varre an slagsmal!

Emelie, Jocke, Christoffer &  Jag : )


Vi kom till ett stalle som var heldott, men vi svenskar kan var sak och det ar att fa igang allt&alla! : )


Hahaha. Han uppskattade nog inte att jag stod pa stolen ;)


Har har Jocke tagit over mannen i mittens jobb :D Och Petter ar inte sen pa att aka med :D


Sen sparade allt !

Dagen efter var det inte lika roligt nar vi skulle aka till flygplatsen. Allting var valdigt segt, men jag och Emelie har sant flyt. Sa vi hann med natttaget till Chumpton ocksa. Sa vid 10 igar kom vi fram till on. Dock var det inte lika latt att hitta boende. Dem enda stallena som hade bungalows kostade fran 800 och uppat. Men vi fragade runt pa olika guesthouse men dar var fullt, men nar vi skulle ga tillbaka haffade en tjej oss som vi fragat forut och dem hade ett rum for 400B sa det var ingen tvekan utan vi tog det!!


Att aka natttag i Thailand ar sjukt najs. Det ar billigt & gar fort. Mycket hellre tag an buss! Dem servar med filtar ocksa! ;)


Verkligen helt underbart att aka bat sa tidigt pa morgonen och se solen ga upp! :D


Sahar ser det ut pa stranden vi bor vid nu (5min gangavstand)


Detta ar paradiset!  :) Klarblatt vatten och otroligt varmt & skont!
Dock lite foor manga svenskar!


Igar var det dags for lite fest, mest for att traffa lite folk harifran och checka laget! Da bjods det pa Eldshow! :D

Ikvall blir det att ta det valdigt lugnt och imorgon ar det dags for Timbuktu & Tingsek (Chords?) att spela. Jag har hort att det kommit narmare 7000 for att se dem. Sa ja, det kommer bli lyckat! :D

Manga har nere, eller ja alla man traffar som inte ar fran Skane mobbar mig for min skanska och idag var det en femarig tjej som slog allt! Vi lag i vattnet sa kom det en liten flicka, vi borjade prata med henne och lekte 'gissa djuret' sa fragar vi vart fran Sverige hon ar.

Vi - Vart ifran Sverige ar du?
Flickan - Jag bor i Stockholm
Emelie - Ooh, det gor jag ocksa.
Jag - Jag kommer fran Skane.
Flickan - Men det ligger ju inte ens i Sverige?
E&J - Borjar skratta och sager att det visst gor det!

Hahahahha, klockren unge!! :D




Sammanfattning Kambodja!

Kambodja!

Nu tankte jag gora en liten sammanfattning pa min erfarenhet kring Kambodja, det som ar positivt men mest negativt. (Bara for att jag tycker sa, betyder det inte alls att du tycker eller skulle uppfatta det som detta) Men det jag tanker pa nar jag hor Kambodja ar forst och framst fattigdom, sedan pa Angkor Wat. Och det ar val det som symboliserar Kambodja absolut mest!

Nar vi hoppade av minibussen i Thailand, sa mottes vi av massa fattiga barn som tog vara hander och ville ha pengar. Redan dar, innan man ens kommit in i landet visades fattigdomen dominera och jag vet inte om det ar absolut fattigast i just dem delarna?!  Men att fixa visum var inga problem, det var en massa papper man skulle fylla i och ga fran stalle till stalle. Men det gick anda hyfsat latt och smartfritt.

Resan fran gransen till Siem Reap var verkligen hemsk. Det var skumpigt och snurrigt. Och ar man allergisk mot TUTAN ar det ingen vag man borde aka, for chaffisen tutade pa precis allting han kunde tuta pa. Man forstod ingenting och jag ar glad att vi tog en taxi istallet for buss.  Det ar inte det lattaste att forklara hur daligt skick vagen verkligen hade. Utan det maste upplevas ; ) Folket i Kambodja ar vanliga, lite tjatiga, men dem vill val. Och man ska tydligen inte ge pengar till dem som tigger (det gjorde jag, men vafan ^^) Utan man ska istallet ge dem mat (som ser mer ut som kattmat an barnmat) Och det var jobbigt att hela tiden neka barnen uppmarksamheten och se mammor pa gatan med en unge pa axlen och ber om valling. Men man kan tyvar inte vara alla till lags.

Ett maste att se i Kambodja ar Angkor Wat, det ar val mest en ''kul-grej-att-ha-sett'' an , ''wow seee det!'' Om ni forstar vad jag menar!  Nar man anda ar i Siem Reap far man inte missa att forfesta pa Tempel som har Happy Hour hela kvallen och sen fortsatter festen pa Angkor What! Den forsta puben som oppnade i Siem Reap :) Bada dessa stallen ligger pa PUB STREET och du kan inte missa det om du ar dar! :P

Nar man ska aka imellan staderna sa aker man buss och vi har inte akt VIP buss en anda gang dar och det behovs inte. Resorna tar lika lang tid och det enda som VIPbussarna har som inte dem andra har ar toalett (kanske lite battre utrymme) men det duger att aka vanlig buss for en billigare peng. Man stannar anda efter 2-3h och da kan man ga pa toaletten och kopa sig mat om man vill. Sa varfor kasta pengar pa nagot onodigt?! :P

Phnom Penh var inte den staden som foll mig i smaken, det var en valdigt dod stad fast att det var huvudstaden och det enda intressanta dar var Killingsfield. Nagot jag verkligen rekomenderar att man ska aka till nar man val ar i den staden. Det duger med att man stannar dar 2-3 natter (max).

Sihanoukville ligger vid kusten och jag foll inte pladask for den staden iheller. Det var en ratt najs partyliv, stranden var okej (men langtifran bast) och forsaljarna dar var rentutsagt forjavliga!! Nar jag ligger pa stranden vill jag njuta av solen, inte behova saga NEJTACK var fjarde sekund eller behova sjasa bort flickorna som kryllar langs benen pa mig for att 'raka' mina ben med trad for dem tycker dem ar hariga! Men bortsatt fran det sa var det skont att fa komma till stranden efter nagra dagar i stader. Och vem tackar nej till strand och party?! =D

Det som verkligen verkligen ar negativt med Kambodja ar verkligen maten. Det sager jag inte bara for att jag blev magsjuk, men den ar trakig, acklig och inte alls lockande! (eller kan det vara sa att jag saknar thailands mat?!) Sen ar det synd att det ar sa himla skitigt dar. Vi letade men man kunde verkligen inte hitta nagon papperskorg och ibland kunde man se en korg som stod langs vagkanten och skulle agera soptunna, men det lag mest hogar av skrap overallt och luktade illa!

Sammanfattningen later valdigt negativ och det ar val lite trist, men Kambodja var tyvar inte mitt favoritresemal. Men absolut inget jag hade velat hoppa over, for trots dalig lukt och sopor overallt, sa har jag lart mig en massa. Jag har fatt uppleva fattigdom (pa narmre hall)! Och nattlivet dar var ju inte att skojar om heller, aven om det mest var turister! Sa om ni har vagarna forbi kambodja, tveka inte utan ak dit! Det ar vart det, trotsallt ;) Dock hade jag inte bara velat aka dit som mitt huvudresmal! Det som var positivt var absolut boendet, vi bodde billigt och bra overallt. Men mest rekommender jag Monkey Republic i Sihanoukville. Det var en fantastisk personal och boendet var mer an bra! : ) Angkor King i Siem Reap ar ocksa att rekommendera!

Ar det nagot ni undrar over kring Kambodja sa ar det bara att fraga sa kan jag kanske ge er nagot bra svar! :)

Mekongfloden - en besvikelse?

Idag har vi varit pa mekongfloden och det var ratt mysig tripp. Vi akte hemifran vid 8 och kom till floden runt halv elva. Det var val inte riktigt vad jag raknat med, men det var mysigt att aka bat genom palmerna! :P Men maten var acklig och jag trodde att man skulle fa se hur lokalbefolkningen bodde, men allting var valdigt turistaktigt!

Nu ar man iallafall riktigt mor och det ska bli skont att slanga sig framfor tv:n ikvall ;P Bilder kommer en annan dag fran dagen! :D

Tankte kora en sammanfattning om Kambodja i nasta inlagg. Vad som varit bra och mindre bra! : )


Mekongfloden imorgon!

Hej! :)
Jag alskar att bo pa hotell! Det ar livet, det ar underbart, det ar lyx! Igar efter att vi atit gick vi lite i butikerna som ligger har pa gatan. Jag kopte mig ett rott skarp till o ha i midjan! :) Och sen gick vi hemat till vart rum och tittade pa film! Det saknar man verkligen hemifran. Att bara kunna slanga sig i sangen pa kvallen och titta pa en film eller nagot tvprogram!

Sen idag har vi varit pa en marknad dar det mest ar skit saker! Jag ar for snal for att handla har ocksa, for det ar jobbigt att bara pa sa jag vantar till Bangkok! :) Sen gick vi och bestallde en utflykt tills imorgon. Och vi ar sjukt pepp! Vi ska namligen aka till Mekongfloden, aka en liten flotte langs floden och sen stannar man till hos lokalbefolkningen och kollar in biodling och lite sadant! :) Det kommer nog bli en upplevelse!

Jag ar ledsen att jag ar dalig pa att uppdatera med bilder, men jag vet att dem flesta laser Emelies blogg ocksa, och hon har duktig pa att uppdatera med bilder! :P Sen vill jag inte skriva allt for ingaende om allt heller, jag vill ju kunna beratta om lite nar jag kommer hem ocksa, sa ni inte bara. ''Men det vet vi redan, det har vi redan last i bloggen'' Lite ska jag ju fa beratta!! :D

Jossa: Jag hade mer an garna tagit ett glas vin med dig och kollat tv och bara flummat. Du ar saknad!

Ikvall ska vi ta det lugnt och det lar vi val gora det mesta av tiden har, forutom pa onsdag tankte vi festa lite! :D Jag gar ju pa anbiotika sa jag ska ju inte dricka sprit! Men ikvall klockan 21 ar det filmtajm :D Vi far ju njuta nu medans vi har tv! :D

Ha det bra alla!
Puss&Kram
Emma

HO CHI MINH CITY!

Hej alla! :)

Just nu sitter jag och Emelie i stressiga mopperika Ho Chi Minh och skriver pa valdigt sega datorer! Men vad gor vi inte for att uppdatera er, kara lasare!? :P

Resan hit tog valdigt lang tid och det var ganska sa jobbigt att forflytta sig fran Kambojda till Vietnam, for jag har ju varit dalig i nagra dagar och pa bussresan madde jag inget vidare! Men det gick ganska bra att fixa pass, vi behovde inte betala nagot och fran borjan var vi valdigt oroliga att det inte skulle fungera att fixa det vid gransen och att vi skulle behova betala. Men allting gar valdigt smidigt, sa det ar ju skont! :)

Nar vi kom till Ho Chi minh sa hade vi inget boende och gick runder och letade, det var inte det lattaste klockan 9 pa kvallen! Men vi hittade ett ackligt rum for 10$ sa det fick duga for natten. Tanten som tog emot oss verkade forst valdigt vanlig, men sen kom hon upp och forsokta forklara att vi var tvugna att lamna vara pass och att vi inte betalt. Fast vi precis hade gjort det! Sa da blev vi lite radda for henne, haha!

Igar sokte vi dock ett nytt boende, for vi ville inte bo kvar hos den haxan,hon var skrammande att bara titta pa. haha! Vi hittade ett hotell for 15$ per natt och det ingar varmvatten, flakt, tv och sa har vi en egen kyl! Sa igar akte vi forbi ett supermarket och handlade lite mat som vi kan forvara i kylskapet! Sa imorgon eller ikvall kommer jag ata baguette med ost, tomat och aromat! :) Kommer vara saaa gott!!  Sen slappade vi framfor tvn sa det ar verkligen skont att antligen fa ett trevligt boende.

Efter att vi fixat boende sa akte vi till sjukhuset. For jag har matt valdigt daligt dem sista dagarna! Men jag fick massa tabletter och brus sa idag mar jag battre! Vilket ar jakligt skont! :) Men som pappa sa. Jag & Emelie samlar manga vuxen poang har nere, for vi gor hela tiden saker som vi sjalva blir forvanade over att vi verkligen klarar.

Idag har vi varit pa nagon HONG KONG MARKET och dar var bara vietnamesier och valdigt speciella varor. Det mesta var i plast och fejk! :)

Jag har forresten kopt ett SIMkort sa vill ni ringa, antingen till mig eller Emelie ar det bara att sla en signal!
+84905948131

Ha det bra !
Puss&Kram
Emma

VIETNAM IMORRON!

Hej alla sota manniskor!

Iforgar och igar var verkligen tva riktigt jobbiga dagar! Gardagen var helt okej pa dagen, dock var det svart att bade ata och dricka. Pa kvallen akte vi till en svensk resturang och at svenskmat!! Dock kunde jag inte fa i mig sa mycket mer an lite potatismos, men gud vad det var gott. mums! ;) Mannen som agde stallet var jatte trevlig och jag fick lana en soffa att vila pa. (Satt tva snygga killar vid bordet och dem var inte fy skam, hoho)

Nar vi kom hem gick jag och Emelie och lade oss, for ingen av oss madde direkt bra och nar jag vaknade imorse sa hade jag saa ont i ryggen. Jag vet inte om det ar borjan pa en lunginflamation... Det gor mest ont nar jag pratar och det gor ont typ i mitten av ryggen, men mest pa vanster sida.. Hoppas bara att det ar for att jag sovit for mycket i sangarna. For jag orkar verkligen inte nagot annat! Men jag vet inte symtomen pa det, sa jag tror det ar liggsar :D

Idag har vi bokat flygbiljett och bussbiljett till&fran Vietnam. Sa imorgon ska vi sitta pa en buss i drygt 10-12h, sen stannar vi dar tills den 12 februari. Sen den 15:e februari spelar TIMBUKTU & TINGSEK pa Koh Tao!! Det kommer bli grymt!! :D

Tack for kommentarerna ni skriver, det far mig verkligen att le. Det far mig att langta hem, men anda att fortsatta resan, for jag vet om vad som vantar mig nar jag kommer hem!! :)

Ps. Det ar en aning jobbigt att skriva utan aao, men jag har lart mig nu :D och om jag vill kan jag ju kopiera era bokstaver, men oooorka! ;) Det ska synas att man ar utomlands, haha! Ds.

Karlek till er alla!!


magsjuk....

BLA!! JAG VILL AKA HEM, NUUU!

Vi kollade pa film igar och la oss vid elva. Da borjade mardromsnatten! Jag har krakts med ungefar 10 minuters mellanrum hela natten, tills jag inte hade mer att spy. Och nu mar jag lika illa, jag vet inte vad som ar fel. Om det ar maten vi at igar eller nagot.. Men sjukt jobbigt ar det. Sa jag vill hem till mamma och pappa och bli ompysslad! :(

Crazy

Hej!
Igar var verkligen najs och idag har varit en soooft dag! Vi borjade ju kvallen pa Monkey Republic, sen gick vi ner till stranden och Dolphin shake?! Vi traffade ett nytt gang igar och jag snackade med en kille fran England/Tyskland och en kille som forfoljer oss, eller som vi forfoljer snackade vi antligen med, haha! Vi har fotat honom forut och han fotade oss en gang i Siem Reap sa det var ju kul att antligen snacka. haha! Kvallen var trevlig, umgicks saklart med goteborgarna och dem akte idag! Sa antagligen ses vi inte mer, men det vet man ju aldrig! =)

Vid fyra skulle jag tralla hemat ensam, da Emelie hade lagt sig tidigare.. Men nar jag kommer hem ar dorren last, ingen oppnar.. Sen ber jag vaktaren oppna, sa somnar jag och vid 5 borjar nagon sjunga HOGT utanfor. Och jag var bergis pa att det var en blindgubbe som foljt efter mig och nu sjong utanfor dorren for att han skulle fa pengar. Men jag oppnade och dar stod ingen gubbe. (Dem gubbarna gar omkring pa stranden och tigger pengar, sa ni inte tror jag ar helt bakom flotet.hah) Men dem fortsatte spela otroligt dalig musik och sjunga ashogt! Men efter att jag stoppat oronpluggar i oronen sa kunde jag somna! Vi fick hora att det var nagon slakting till presidenten eller nagot..Sa imorse kom det en sakallad likbil, med en bild pa personen och jattefina blomsterdekorationer pa sidorna och baktill strodde dem typ ut rosblad och efter kom det sakert 100 + mopedister med vita klader!

Nu ikvall ska va bara slappa framfor en film! Varsta lyxen tycker jag, for dem har 2 filmrum pa det stallet vi bor pa! Sa ikvall blir en otroligt lugn kvall ;)



PARTY PARTY!



Partyt har borjat!!  :D
Jag och Emelie borja med att ta en varsin shot Sambuca, men nar han sag pa min min att det INTE var gott, fragade han varfor jag drack det! Da skyllde jag pa Emelie, haha! Han sa da att jag borde dricka massvis med Sambuca, sa jag tillsist gillade det. For det man ar radd for, ska man overrosa sig med! haha, sa vi lyssna val lite pa han, tog en varsin drink och innan vi gick hit tog vi en till Sambuca! =P Det ar ju liksom inte fest varje kvall, sa vi far ju passa pa nu ;) hoho..

Ha sa kul ikvall, kram!

Lite blandat!

Idag har vi slappat pa stranden och tagit en runda i stan! Behovde kopa lite saker som latt tar slut under resans gang! Och fy forens vad det luktar illa i detta landet!! Inte sa konstigt med tanke pa att alla pissar precis overallt! Lite ackligt!!


Lite bilder fran idag nar jag och Emelie var ute pa promenad!
(klicka pa bilderna nar sidan har laddats klart, sa blir dem storre)




 Kimsis fodelsedag firades med tarta, sprit, ballonger och saklart en gitarr!! =P



En glad Emma :D


Jag och Emelie vann mot dem hela tiden!! :D


varldens sotast valp! Var jatte kelen och paminde om ett gosedjur!!


Forfest med kortspel pa monkey republic!


Monkey mannen!! :D


Jocke aka Goteborgaren

Petter aka Nils


Nils, sthlmare och skaaaningen! :)
(Ni som inte forstar det roliga i att vi kallar han nils, las www.storstadspojken.se och se likheten, haha!)


Utsikten ar fantastisk aven har! :)


Det ar sa jadrans skont att bara springa ner och doppa sig nar man kanner for det. Men hemma kan ni val rulla runt bland snon nar ni blir svettiga (om ni blir det, haha)


Sotaste flickorna pa stranden! Dem kallar oss Sweden och vill alltid salja frukt eller armband, jatte sota och trevliga!


Har bor vi!!

Ikvall ar det beachparty! Har ar det inte en bakisdag pa sondagar iallafall!! :)

RSS 2.0